
Hozzávalók:
 20 dkg csirkemell
 só
 bors
 olívaolaj
 1 csomag madársaláta
 2 db paradicsom
 1 db kígyóuborka
 2 ek joghurt
 Elkészítés:
 A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés felhevített olívaolajon egy serpenyőben pirosra sütjük. A paradicsomot és az uborkát felszeleteljük, összeforgatjuk a madársalátával, ráhelyezzük a csirkemellszeleteket és meglocsoljuk joghurttal.
 Miért ajánljuk?
 A csirkemell kiváló minőségű fehérjékből áll, a benne található kis mennyiségű zsír is telítetlen zsír, ezért ajánlják sokszor a vörös hús alternatívájaként a diétába. A madársaláta ásványi anyagokban, vitaminokban egyaránt bővelkedik. A fejes salátához képest kétszeres mennyiségű C-vitamint tartalmaz. Tisztító és immunerősítő hatása van, a kalóriatartalma pedig nagyon alacsony.
 

Spenótos-sütőtökös saláta

Csirkemell zöldséges kuszkusszal

Tepsis lecsós csirkemell

Csirkemellel töltött cukkini

Grillezett csirkemell paradicsommal

Citromos csirkenyárs dzadzikivel



