
Hozzávalók:
 2 db tojássárgája
 2 tk mustár
 2 db szardellafilé
 4 gerezd fokhagyma
 3 ek citromlé
 1 ek reszelt parmezán
 1 dl olívaolaj
 1 tk Worcester-szósz
 2 fej római saláta
 20 dkg koktélparadicsom
 2 db csirkemellfilé
 só
 bors
 olaj
 1 szelet teljes kiőrlésű toastkenyér pirítva
Elkészítés: A tojások sárgáját a mustárral, a szardellafilével, 1 gerezd összezúzott fokhagymával, a citromlével és a parmezánnal pürésítjük, miközben cseppenként hozzáadjuk az olívaolajat. A Worcester-szósszal, sóval és borssal ízesítjük. A salátát leveleire bontjuk, falatnyi darabokra tépkedjük, majd egy tálba tesszük. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, és a salátához tesszük. A húst sózzuk és borsozzuk, majd 0,3 dl felforrósított olajon, közepes lángon pirosra sütjük. Egy másik serpenyőben felforrósítunk 0,2 dl olajat. A megmaradt fokhagymát megsütjük rajta, majd kivesszük. A salátát és a paradicsomot tányérra halmozzuk, majd rátesszük a szeletekre vágott csirkemellet és meglocsoljuk az öntettel, majd ráhalmozzuk a kockára vágott pirítóst.

Spenótos-sütőtökös saláta

Csirkemell zöldséges kuszkusszal

Tepsis lecsós csirkemell

Csirkemellel töltött cukkini

Grillezett csirkemell paradicsommal

Citromos csirkenyárs dzadzikivel



