Csirkemell karfiolrizzsel

Hozzávalók:
 40 dkg csirkemellfilé
 2 tk csilipor
 2 tk paprika
 2 tk őrölt kömény
 1 tk fokhagymapor
 1 tk só
 olívaolaj
 1 fej karfiol
 1 db avokádó
 2 db paradicsom
 1 db lime
Elkészítés: A csirkemellet megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A csilit, a fűszerpaprikát, a köményt, a fokhagymaport és a sót összekeverjük az olívaolajjal, majd bedörzsöljük vele a csirkemellet. A húst tepsibe tesszük, és 170 Celsius-fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a csirke meg nem puhul. A karfiolt rózsáira bontjuk, és egy aprítóban összeaprítjuk. Serpenyőben némi zsiradékon megpirítjuk, hozzákeverjük a kisebb kockákra vágott avokádót és paradicsomot, majd a lime levével meglocsoljuk. A sült csirkemellel tálaljuk.
 Miért ajánljuk?
 A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, tele vitaminokkal, rostokkal és ásványi anyagokkal. Szinte nem is tartalmaz szénhidrátot, mivel 10 dkg nyers karfiol mindössze 30 kalória, s négy gramm szénhidrát. A csirkemell pedig az egyik leggazdagabb fehérjeforrás.

Csirkemell zöldséges kuszkusszal

Tepsis lecsós csirkemell

Csirkemellel töltött cukkini

Grillezett csirkemell paradicsommal

Citromos csirkenyárs dzadzikivel

Csirkenyárs kuszkusszal, salátával




