
Hozzávalók:
 30 dkg csirkemellfilé
 15 dkg lencse
 3 szál sárgarépa
 2 szál petrezselyem
 1 fej kisebb zeller
 1 fej kisebb vöröshagyma
 1 gerezd fokhagyma
 2 ek olívaolaj
 só
 bors
 1 ek paprikakrém
 Elkészítés:
 A lencsét 2–3 órára beáztatjuk. A csirkemellet apró kockára vágjuk, a zöldségeket megpucoljuk, felszeleteljük. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpároljuk, hozzáadjuk a csirkemellet, és fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a répát, a petrezselymet, a zellert és a lencsét, majd felöntjük két liter vízzel, sóval, borssal, paprikakrémmel ízesítjük – tehetünk bele leveskockát is. Ha a hús és a zöldségek, illetve a lencse is megpuhult, melegen tálaljuk.
 Miért ajánljuk?
 A lencsében rengeteg A- és B-vitamin található, emellett nagy mennyiségben megtalálható benne a kalcium, a foszfor, a vas, illetve fehérjét is tartalmaz, ahogyan a csirkemell is.

Csirkemell zöldséges kuszkusszal

Tepsis lecsós csirkemell

Csirkemellel töltött cukkini

Grillezett csirkemell paradicsommal

Citromos csirkenyárs dzadzikivel

Csirkenyárs kuszkusszal, salátával



