
Hozzávalók:
 5 gerezd finomra vágott fokhagyma
 ½ csésze olívaolaj
 15 dkg pancetta (olasz sonka)
 30 dkg spagetti
 petrezselyem
 Elkészítés:
 Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, majd megpirítjuk benne a fokhagymát. Egy órán át állni hagyjuk, majd az olajból eltávolítjuk a fokhagymákat. A sonkát vékonyra vágjuk és egy külön serpenyőben megsütjük két kanál fokhagymás olajjal meglocsolva. A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és összekeverjük a pancettával. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
 Miért ajánljuk?
 A maratoni előtti étkezések a szénhidrátraktárak feltöltéséről szólnak. Ramsay azért szereti ezt a tésztát, mert könnyű elkészíteni, gyorsan megvan, és nem tartalmaz semmilyen krémet, vagy vajat. 

Sportolók kedvencei – 5 érdekesség a tésztáról

A legjobb szénhidrátforrások edzéshez és versenyekhez

Kötelező tésztát enni, ha sportolunk?

Világsztárok futócipőben

6 szénhidrát a jobb állóképességért




