
Hozzávalók:
 1 szelet sovány marhahús
 kakukkfű
 bazsalikom
 zsálya
 bors
 só
 1 csésze quinoa
 Elkészítés: 
 A húst megszórjuk kakukkfűvel, bazsalikommal, zsályával, borssal és sóval, majd forró serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. A quinoát alaposan megmossuk, majd kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük. Kb. negyedóra alatt megpuhul. Bármilyen zöldséget hozzákeverve készíthetünk belőle salátát. Tehetünk bele kaliforniai paprikát, vöröshagymát, uborkát, avokádót, sárgarépát és mandulát is.
Miért ajánljuk?
Az Ironman-győztes Mirinda Carfrae nem csak azért kedveli ezt az ételt, mert 20 perc alatt elkészül vele. A steak nagyszerű fehérjeforrás, és magas a vastartalma, a triatlonos ezért minden héten legalább egyszer fogyaszt vörös húst. A quinoa pedig gluténmentes, a glikémiás indexe alacsony.

Első Ironman-versenyén a legjobb magyarként végzett








