
Hozzávalók:
 1 bögre quinoa
 1/2 fej brokkoli
 1 csésze borsó (konzerv)
 1 csésze kukorica (konzerv)
 1 csésze gomba (konzerv)
 kaliforniai paprika
 1 db tonhalkonzerv
 1 ek olívaolaj
 1 ek citromlé
 bors
 Elkészítés:
 A szűrőben leöblített quinoát egy fazékba öntjük. Annyi vizet engedünk rá, amennyi ellepi, majd a forrástól számított 20 percig főzzük, ha maradt leve leszűrjük, villával fellazítjuk. A brokkolit rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben megpároljuk. Ha friss borsót, kukoricát és gombát használunk, akkor azokat a zöldségeket is megpároljuk, ha konzervet, akkor leszűrjük. A kaliforniai paprikát vékony csíkokra szeleteljük. A zöldségeket és a tonhalat a megfőtt quinoához keverjük. Az olívaolajat összekeverjük a citromlével, kevés borssal megszórjuk és ráöntjük a quinoasalátára.

Sportolók kedvencei – 5 érdekesség a quinoáról

Roston sült lazac quinoa salátával

Tonhalkrémmel töltött tojás

Roston sült lazac quinosalátával

Quinoakása

Narancsos quinoa-saláta csirkemellel



