
Hozzávalók:
 30 dkg csirkemell
 olívaolaj
 só
 bors
 40 dkg zöldbab
 1.5 dl alaplé
 pirított szezámmag
 petrezselyem
 A mártáshoz:
 2 ek. olívaolaj
 1 tk. zúzott fokhagyma
 1 ek. reszelt gyömbér
 1 ek. méz
 bors
 1 ek. szójaszósz
 1 ek. balzsamecet
 2 ek. víz
 Elkészítés:
 A csirkemellet kockára vágjuk, olívaolajon fehéredésig sütjük, majd meghintjük kevés sóval és borssal. Hozzáadjuk a megtisztított zöldbabot, felöntjük az alaplével, puhára pároljuk, és hagyjuk, hogy elfője a vizét. A mártás hozzávalóit összekeverjük és ráöntjük a csirkés zöldbabra, végül megszórjuk a szezámmaggal, a petrezselyemmel, s összekeverjük.
 Miért ajánljuk?
 A zöldbab az egyik legegészségesebb zöldség és legértékesebb növényi fehérjeforrás. Kalóriatartalma alacsony, és bővelkedik kalciumban, rostban. Fehérjetartalma miatt kiváló húspótló is.

Csirkemell zöldséges kuszkusszal

Tepsis lecsós csirkemell

Csirkemellel töltött cukkini

Grillezett csirkemell paradicsommal

Citromos csirkenyárs dzadzikivel

Csirkenyárs kuszkusszal, salátával



