
Hozzávalók:
 A tésztához:
 4 db tojás
 2 ek nyírfacukor
 4 ek mákliszt
 1 késhegyni sütőpor
 A krémhez:
 2 ek nyírfacukor
 2.5 dl rizstej
 15 dkg darált mák
 20 dkg cukormentes baracklekvár
 1 db citrom reszelt héja
 A pudingréteghez:
 1 csomag vaníliás pudingpor
 4 dl rizstej
 1 ek nyírfacukor
 1 db citrom leve és reszelt héjas
 Elkészítés:
 A tojásokat különválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan elkeverjük a tojáshabbal. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 180 Celsius-fokon 15 percig sütjük. A krémhez felmelegítjük a tejet a cukorral, majd elkeverjük benne a mákot, a lekvárt és a citromhéjat, és sűrűre főzzük. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni. A pudingot a csomagoláson található előírás szerint a tejjel és a cukorral felfőzzük, majd elkeverjük benne a citrom levét és héját. A kihűlt piskótát megkenjük a mákkrémmel, majd a tetejére kenjük a pudingot. Hűtőbe tesszük 2-3 órára dermedni.

Paleo citromtorta

Paleo citromos-mákos muffin

Lisztmentes almás-mákos süti

Brownie édesburgonyából

Hűsítő desszert a paleo süti

Mátra 115: elő a süteményekkel!

Kevert mákos süti a paleoétrend követőinek


