
Hozzávalók:
 2 szál újhagyma
 30 dkg zöld spárga
 30 dkg csirkemellfilé
 olívaolaj vagy kókuszzsír
 só
 frissen őrölt bors
 1 csésze zöldborsó
 1.5 dl rizstejszín
 1.5 dl zöldségleves-alaplé
 1 db babérlevél
 30 dkg fusilli tészta
 2 ek olívaolaj
 Elkészítés:
 A megtisztított újhagymát felszeleteljük, a spárga fás részeit eltávolítjuk, alsó végét meghámozzuk, majd úgy három centiméteres darabokra vágjuk. Egy serpenyőben olajat vagy kókuszzsírt hevítünk, és megpirítjuk rajta a kisebb darabokra vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük. Az újhagymát beletesszük a serpenyőbe és megfonnyasszuk, felöntjük a rizstejszínnel és az alaplével, hozzáadjuk a babérlevelet, a spárgát, a zöldborsót, és 2-3 percig forraljuk. Végül beletesszük a megpirított csirkemellcsíkokat, és összeforraljuk. A tésztát a csomagoláson található előírás szerint lobogó, forró vízben kifőzzük és leszűrjük, majd összekeverjük a mártással. 

Sportolók kedvencei – 5 érdekesség a tésztáról

A legjobb szénhidrátforrások edzéshez és versenyekhez

Kötelező tésztát enni, ha sportolunk?

6 szénhidrát a jobb állóképességért

6 szénhidrát a jobb állóképességért

Egyszerű zöldséges tészta



