Zelleres fasírtgolyók

Ha zsírszegény hússal készíted, zsemlemorzsa helyett zabpelyhet használsz és sütőben sütöd, a fasírt is belefér az egészséges étrendbe. Fehérjében gazdag, szénhidráttartalma alacsony.
Hozzávalók:
 40 dkg darált hús (pulyka vagy marha)
 1 db tojás
 1 csokor petrezselyem
 1 szál angol zeller
 1 csésze zeller reszelve
 só
 bors
 2 ek apró zabpehely
 olívaolaj
 Elkészítés:
 A darált húst összekeverjük a tojással, az apróra vágott petrezselyemzölddel, angol zellerrel és a reszelt zellerrel, sóval, borssal és a zabpehellyel. A masszából gombócokat formázunk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, vékonyan meglocsoljuk olívaolajjal, és 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Ha diétázol, köretként saláta vagy párolt zöldség az ideális mellé. Ha szénhidrátot is szeretnél fogyasztani, a bulgurt ajánljuk köretként.
Legfrissebb hírek

Húsgolyós saslik
Csupasport
2019.10.20. 12:22

Húsgolyó tésztával, brokkolival
Csupasport
2018.10.03. 07:25

Húsgolyók spenótos tésztával
Csupasport
2018.08.30. 09:25
Ezek is érdekelhetik


