
Hozzávalók (2 adaghoz):
 25 dkg csirkemellfilé
 2 db sárgarépa
 1 db zeller
 1 db póréhagyma
 25 dkg burgonya
 1 db diónyi gyömbér
 1 db kisebb piros csilipaprika
 1 db tyúkhúsleveskocka
 1 tk currypor
 5 dkg vörös lencse
 só, bors, citromlé,
A zöldségeket megtisztítjuk, a répát, a pórét felkarikázzuk, a zellert, a burgonyát kockára vágjuk. A gyömbért a héj eltávolítása után lereszeljük. A kimagozott csilit vékony karikákra szeleteljük. A zöldségeket a gyömbért és a csilit egy lábasba tesszük és felöntjük 1-1,5 liter vízzel. Hozzáadjuk a leveskockát és a curryt, majd a kockára vágott csirkemellet is, és kis lángon, lefedve főzzük kb. 10 percig. Beleszórjuk a lencsét is, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a citromlével és addig főzzük, míg minden megpuhul a levesbe.
 Kalóriatartalom: 320 kcal/adag
 
Miért ajánljuk?
A csirkemell értékes fehérjéket tartalmaz, míg a felhasznált zöldségek bővelkednek az anyagcserét felgyorsító anyagokban, például a csípős ízt adó kapszaicinben. Ebédre és vacsorára is fogyaszthatod.

Zöldségleves húsgombóccal

Csirkemell zöldséges kuszkusszal

Tepsis lecsós csirkemell

Csirkemellel töltött cukkini

Grillezett csirkemell paradicsommal

Citromos csirkenyárs dzadzikivel



