Zöldségleves húsgombóccal

Hozzávalók:
 4 szál répa
 2 szál petrezselyemgyökér
 ½ szál póréhagyma
 ½ db zeller
 olívaolaj
 só
 bors
 1 db bio leveskocka
 A húsgombóchoz:
 30 dkg darált pulykahús
 2 ek rizs/zabpehely
 só
 1 db tojás
Elkészítés:
A répát, a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, a póréhagymát és a szárzellert megmossuk. A zöldségeket tetszés szerint felvágjuk karikára vagy kisebb kockára. Lábasban felhevítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a zöldségeket és egy kicsit megpirítjuk, majd felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a leveskockát, és közepes lángon elkezdjük főzni. A húsgombóchoz a darált húst összegyúrjuk a rizzsel vagy a zabpehellyel, a tojással és a sóval. Ha a leves felforrt, beletesszük a gombócokat és fedő nélkül még 30 percig főzzük.
CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Paradicsomos húsgombóc diétásan

Minestrone leves

Zöldségleves, ami felpörgeti az anyagcserédet



