
Hozzávalók:
 20 dkg bulgur
 1 db kígyóuborka
 2 db kaliforniai paprika
 2 db paradicsom
 petrezselyem
 olívaolaj
 citrom
Elkészítés: A bulgurt megmossuk és 1,5-szeres mennyiségű vízben megfőzzük. Ha apró szemű, akkor elég leforrázni és fél órán át lefedve hagyni. Az uborkát, a paprikát és a paradicsomot apróra vágjuk. A bulgurt villával fellazítjuk, és összekeverjük a zöldségekkel. Olívaolajjal és citromlével meglocsoljuk és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
Miért ajánljuk?
A bulgur kiváló alternatívája a rizsnek. Rosttartalma ötször több, mint a barna rizsnek például, ezért ajánlják cukorbetegségben, vagy inzulinrezisztenciában szenvedőknek és az egészséges életmód követőinek is. A glikémiás indexe alacsony, nem okoz vércukorszint-ingadozást.

Bulgur, a szuperköret – rizs helyett

Tepsis csirkemell zöldségekkel

Diós-csirkemelles saláta

Grillezett csirkemell bulgurral

Zöldséges sült rizs csirkemellel

Csirkecomb bulgurral



