
Egy keményebb edzés, vagy verseny után szüksége van a szervezetnek az olyan ételekre, amely szénhidrátot és fehérjét is tartalmaznak. Ha szereted a gombát, akkor ez a te recepted.
Hozzávalók:
15 dkg gomba
5 dl zöldségleves alaplé
2 csésze rizottó rizs
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, összevágjuk. Alaplevet használhatunk megmaradt zöldség, vagy húslevesből, vagy készíthetünk leveskockából. Az alaplevet felforraljuk, majd beletesszük a gombát és a rizst és folyamatosan kevergetve 15 percig főzzük, amikor a rizs már puha. A tetejét reszelt parmezánnal megszórhatjuk.
Miért ajánljuk?
A gomba teljes értékű fehérjét tartalmaz, és magas a rosttartalma is, ami hosszan tartó jól lakottság érzetét biztosítja. A gomba jó nagy adag B2-vitamint is tartalmaz, amely segít a zsír és a fehérje lebontásában. Ezt a rizottót különösen azoknak ajánljuk, akik nagy teljesítményű edzésmunkát végeznek.
Legfrissebb hírek

Kihagyhatatlan őszi eleségek
Csupasport
2023.10.21. 11:03

Indulhat az erdei gombatúra
Csupasport
2021.04.30. 14:55

Paradicsomos rizottó
Csupasport
2019.11.30. 09:24

Darált húsos-gombás spagetti
Csupasport
2019.11.24. 09:16

Sonkás-gombás omlett
Csupasport
2019.11.10. 08:16

Négy kihagyhatatlan őszi eleség
Csupasport
2019.10.28. 08:13

Töltött sült paradicsom
Csupasport
2019.10.19. 08:51

Mit főzzünk túrázás közben?
Csupasport
2019.08.20. 13:56
Ezek is érdekelhetik

