
A tojás az egyik legkiválóbb fehérjeforrás, vitaminokban, ásványi anyagokban is gazdag. Viszonylag rövid idő alatt lehet belőle laktató fogásokat készíteni, ilyen például az omlett, amit zöldségekkel, sonkával is fel lehet turbózni,
Hozzávalók:
olívaolaj vagy kókuszolaj
2-3 fej gomba
10 dkg sonka
3 db tojás
só
bors
Elkészítés:
A felhevített olajon elkezdjük pirítani a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát. 4-5 perc után hozzáadjuk az összevágott sonkát, majd további 2-3 percig sütjük. Ezután kiszedjük egy tálba és félretesszük. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, és a serpenyőbe öntjük. Ha kezd elválni az omlett széle, rászórjuk a megpirított gombát és sonkát, majd óvatosan összehajtjuk, és rácsúsztatjuk egy tányérra.
Legfrissebb hírek

Spenótos-gombás tojáslepény
Csupasport
2019.04.28. 09:06

Sült csirkemell gombás rizottóval
Csupasport
2018.12.16. 09:47

Fetasajtos, szárított paradicsomos omlett
Csupasport
2018.12.07. 10:40

Baconös-gombás tészta
Csupasport
2018.11.18. 09:34

Sonkás-borsós tészta
Csupasport
2018.11.12. 09:39

Egyszerű gombás rizottó
Csupasport
2018.10.23. 14:18

Gordon Ramsay sonkás tésztája futóknak
Csupasport
2018.10.10. 12:41
Ezek is érdekelhetik


