
A rizottó magas szénhidráttartalma miatt mindig nagyszerű választás a sportolóknak. Ez a céklás változat különösen jó egy verseny vagy nagyobb túra előtt. Zsírtartalma alacsony, viszont elegendő szénhidrát van benne.
Hozzávalók:
2 db egész cékla
só
1 fej vöröshagyma
1 tk fokhagyma
2 ek olívaolaj
1 bögre rizs
1 dl fehérbor
0,5 l alaplé
1 dl céklalé
Elkészítés:
A céklát alaposan megmossuk, és kevés sóval vízben megfőzzük. A levéből félreteszünk kb. egy decit. A megfőtt céklát meghámozzuk, felkockázzuk. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát olívaolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a rizst és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük fehér borral, majd amikor a bor elpárolgott, 2 merőkanál alaplevet öntünk hozzá. Folyamatosan kevergetjük, amikor a rizs magába szívta a levet, újból hozzáöntünk az alapléből egy keveset. Addig adagoljuk így, amíg el nem fogy az alaplé. Végül hozzákeverjük a rizshez a céklalevet és a céklát is.
Legfrissebb hírek

Sportolók kedvencei – 5 érdekesség a cékláról
Csupasport
2023.10.06. 21:39

Paradicsomos rizottó
Csupasport
2019.11.30. 09:24

Egyszerű céklaleves
Csupasport
2019.03.15. 13:55

Céklás muffin
Csupasport
2019.02.09. 08:55

Sült csirkemell gombás rizottóval
Csupasport
2018.12.16. 09:47

Diós-sajtos céklasaláta
Csupasport
2018.12.13. 10:21

Egyszerű gombás rizottó
Csupasport
2018.10.23. 14:18
Ezek is érdekelhetik


