Tojással töltött édesburgonya

Az édesburgonya reggelikészítés közben nem feltétlenül jut eszünkbe, pedig vitaminforrás sportolók számára. Némi tojással, kaliforniai paprikával és paradicsommal pikánssá is tehetjük.
Hozzávalók:
1 db édesburgonya
só
bors
1 db tojás
paradicsom
metélőhagyma
Elkészítés:
Az édesburgonyát megmossuk, szárazra töröljük, és előmelegített sütőben 35–40 percig sütjük. Ezután kettévágjuk, belsejét kikaparjuk és beleöntjük a tojást. A tojás mellé tehetünk kaliforniai paprikát vagy paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk, majd visszatesszük a sütőbe, amíg a tojás megsül. Ha elkészült, megszórhatjuk metélőhagymával vagy petrezselyemmel.
Miért ajánljuk?
Az édesburgonya kiváló vitamin és szénhidrátforrás. Lassan szívódik fel a szervezetben, nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet, sok rostot tartalmaz, vagyis segíti az emésztést. A tojás pedig az egyik legkiválóbb fehérjeforrás.
Legfrissebb hírek

Ételek, amelyeket edzés után is bátran fogyaszthatunk
Csupasport
2023.03.16. 09:05

6 étel, amit edzés után bátran fogyaszthat
Csupasport
2020.06.13. 08:18

Töltött kaliforniai paprika
Csupasport
2019.12.16. 09:10

Édesburgonya-krémleves
Csupasport
2019.09.15. 14:07

Mennyi kalóriát tartalmaznak a zöldségek?
Csupasport
2019.07.12. 14:08

Édesburgonya saláta
Csupasport
2019.05.12. 09:43

5 ok, miért érdemes édesburgonyát enni
Csupasport
2019.02.17. 13:35
Ezek is érdekelhetik



