
Hozzávalók:
 2 ek olívaolaj
 40 dkg csirkecombfilé
 3 db sárgarépa
 2 zeller
 kakukkfű (friss vagy szárított)
 1 db babérlevél
 6 dl húsleves alaplé
 2 doboz babkonzerv
 petrezselyem
 Elkészítés:
 Az olajat felhevítjük egy magasabb falú edényben, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkecombot és fehéredésig pirítjuk. A sárgarépát karikára, a zellert kisebb kockára vágjuk és hozzáadjuk a húshoz. Hozzákeverjük a fűszereket, felöntjük az alaplével és fedő alatt 40 percig főzzük, míg a csirke megpuhul. A konzervbabot egy serpenyőben megpároljuk, hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet, majd beleöntjük a levesbe és összeforraljuk. Tálaláskor megszórhatjuk metélőhagymával.
 Miért ajánljuk?
 Ennek a laktató levesnek alacsony a zsírtartalma. A csirkehúsban és a babban is sok fehérje található, ráadásul utóbbi tele van rostokkal is.

Narancsos sült csirkecomb

Csirkés lencseleves

Zöldborsókrémleves edzés után

Csirkecomb bulgurral

Tárkonyos csirkeraguleves diétásan

Zöldségleves, ami felpörgeti az anyagcserédet


