Az igazi Brazilok – a mozifilm titkai nyomában

Az utóbbi évek egyik legnézettebb hazai mozifilmje volt a 2017-ben bemutatott Brazilok, amelyet M. Kiss Csaba rendező társaival igaz történet alapján, saját húsz évvel korábbi tévériportja nyomán készített el. Sirokon megtaláltuk a valódi Brazilok kilencvenes évekbeli hősét, a játékfilm helyszínén, Acsán pedig ellátogattunk az emberhez, akinek életét bearanyozta a forgatás időszaka. A Hátsó füves videoriportjában a film főszereplője és legkedvesebb figurája, a kisfiúból időközben komoly fiatalemberré cseperedett Fingi elárulja, áll-e még az acsai igazság: „Itt minden tejföl, csurig boldogság”.

Boldogság a Galga partján – így zúzták szét a Váci Reménységet

A képhez tartozó alt jellemző üres; BAL4167_resize.jpg a fájlnév
Fotók: Balogh László

Biztonsági öveket becsatolni, indul a püspökhatvani Vizler-járat: a Gödöllői-dombság és a Cserhát közé ékelődő falu nemcsak szilvás réteséről híres, de a megyehármas futballcsapatot éltető családról is. Vizleréknél mindenkinek jut feladat: apuka a gyepet nyírja, anyuka a papírokat rendezi, nagynéni mezt mos, a két fiúnak már nincs más dolga, csak gólt rúgni. Most éppen nyolcat…

Bővebben

Indul a Hátsó füves 2019!

Nemsokára folytatjuk a Nemzeti Sport országjáró sorozatát, a Hátsó füvest. Ahogyan 2015 és 2017 tavaszán, az idén is útra kelünk, hogy bebarangoljuk a magyar futball rejtett tájait, megtaláljuk a falvak emlékezetes történeteit, felkutassuk a megyei bajnokságok névtelen hőseit, érdekes alakjait. Lesz szó mesébe illő futballcsaládról, a történelem legsötétebb pillanataiban épített pályáról, ismert edzők kevéssé ismert gyökereiről és persze jönnek majd a pályaszéli költészet gyöngyszemei is!